fredag 5 augusti 2016

Mattvätt

Har man som mig en hel drös med trasmattor har man även lite att göra när det kommer till tvätt, vare sig man vill eller inte. Små mattor kan tvättas i tvättmaskinen men annars är det handtvätt som gäller om man ska göra det själv. Den här tiden på året passar fint med tanke på att man kan hålla till utomhus, både vid tvätt och torkning.


Jag tvättar med såpa och inte med vilket såpa som helst utan Västerbottenssåpa. 


Varmt vatten, såpa och skrubba, skrubba, skrubba. Sen sköljer jag mattan i kallt vatten några gånger innan jag hänger den tork.


Medan jag jobbar och står i med ena mattan ligger denna dam och sover på den andra. Varför inte, det ser ganska härligt ut det där. Kan vi byta mån tro?


Såpan med inslag av enträ doftar verkligen ljuvligt! Ett riktigt höjdartips! 
För er som är nyfikna på Västerbottenssåpa kan jag meddela att ni ska hålla utkik efter nästa Landsbygdsporträtt som strax dyker upp, där får ni veta allt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar