måndag 5 september 2016

Bland lingonriset


Det blir en del bärplockarinlägg här men det är kanske inte så konstigt i sig, jag tycker så mycket om att plocka bär. Man förenar nytta och nöje på ett härligt vis. I lördags var det dags för första omgången med lingon för säsongen. Jag och Mårten tog fyrhjulingen till skogs och med oss hade vi tre söta följeslagare.


Valle


Ebba


och såklart Alva.


Innan vi åkte hade vi ställt i ordning lunch så att vi skulle kunna äta i skogen. På det viset blir det något mer än "bara" bärplockning. Ja, det är något speciellt med att äta ute i naturen. Den allra enklaste maten smakar som en riktigt festmåltid! Vi åt hamburgare och det är ytterst behändigt att ställa i ordning hemmavid. Det går till och med att steka hamburgaren på spisen för att snabbt värma (om man ids det) på plats. Klart på en kick!


Sen får man inte glömma kaffe!


En riktig hundpuss fick jag också!På någon timme hade vi fått ihop en stor hink med lingon och på det härlig upplevelse.


Sen var det rensning för fulla muggar men det behöver inte vara så tokigt det heller...
Igår kokades det lingonsylt så nu har vi nog sylt för hela året. Det är vid såna här tillfällen jag känner mig riktigt rik. Plockar ni också lingon? Vad gör ni med dem?


1 kommentar:

  1. Ja, frysen ska fyllas på hösten! Hjortron blev det inga i år men hallon, blåbär och lingon har vi fyllt på med. Kanske blir lite tranbär också utöver vad trädgården också bjudit på :-)

    SvaraRadera