torsdag 22 september 2016

Från jord till bord


I helgen gjorde jag världens lyxigaste middag och det menar jag verkligen. Köttet "shoppade" jag hemma hos föräldrarna vilket betyder gårdens egna. Kålrötterna nallade jag i jordkällaren hos föräldrarna och dessa har jag ju varit med att odlat så det har jag inte så dåligt samvete över! Potatis och morötter tog jag direkt från landet och de små tomaterna från min kruka.


Det blev passande nog rotsaker i ugn. Massa rotsaker och kryddor. Är inte det en höjdare så säg.


Till det gjorde jag en köttgryta som innehöll allt från egna kantareller till lingon som jag plockat tidigare under dagen.


Och inte räcker det där inte. Till detta åt vi hembakat tunnbröd som en vänlig (och anonym) själ hängt i en påse på min dörr! Misstänkte efter lite klurande att det var grannen och visst hade jag rätt. Tack ska du ha Lilly! 


Visst är det jobb att odla sin egen mat eller att baka sitt eget bröd, men det går inte komma ifrån att det är då man känner sig som allra rikast. Att hämta sina råvaror direkt från jorden för att en timme senare sitta vid bordet och avnjuta en måltid, det är underbart det!

2 kommentarer: