torsdag 8 september 2016

Genom mobilkameran

Min mobilkamera använder jag inte så ofta. Framförallt eftersom jag främst fotar med min vanliga kamera och då blir jag bortskämd med den kvalitén. Kameror på mobiltelefonerna kan ju numera vara väldigt bra men det går inte upp mot en systemkamera!

Ibland  tar jag dock något foto med min telefon, kanske för att jag snabbt ska skicka iväg en bild på sms eller att jag bara inte har min vanliga kamera i närheten och vill fånga ögonblicket.

Jag tänker bjuda på den senaste veckans mobilbilder, på både stort och smått.


Vi börjar i lördags. I över 20 års tid har damerna i Skalmsjö och närliggande byar firat varandras födelsedagar. Såklart bara när någon fyller jämt, annars går det ju inte! En middag ingår alltid men formerna är olika från år till år. Jag hörde bland annat om någon som fick åka runt i hästtransport! I år var vi flera jubilarer, däribland jag, och jag tror faktiskt vi firade 290 år tillsammans. Vi blev bjuda på 3-rättersmiddag i Släahuset i Myckelgensjö. Supergod mat och härligt sällskap!
 

 I söndags var det bus på studsmattan med denna lilla herren.


Här kommer en trio kopplat till arbetet. I stort sätt äter jag alltid matlåda men en tisdags lyxade jag till det med smarrig laxpasta. Foton skickade jag till Mårten för att visa att jag följt hans råd om ta just denna rätt. Sen är det jag som står och väntar på att få åka hem. Vi har nämligen en samåkningsgrupp där vi turas om att köra till och från jobbet. Sist i denna trio är kaffekoppen, ja det slinker ner några koppar även på jobbet...
 
 
Dessa foton är från ikväll, före och efter en löptur. Alva är verkligen världens bästa löpkompis. Hon är dock inte den enklaste att fånga på bild alla gånger men här lyckades jag ganska bra tycker jag!
 
 

1 kommentar:

  1. Vilken himla bra idé med att fira damernas födelsedagar! Och vilken skjuts för granngemenskapen! :)

    SvaraRadera