söndag 18 september 2016

Tröskans tid är här


Det var många år sedan det tröskades på gården, på mina föräldrars gård alltså. Ja, jag måste ha varit ett barn sist.

  

Men så här i helgen var det lite av en premiär, med den nyss inköpta tröskan.

Arbetet utfördes på lägdan bredvid vårt hus så jag kunde följa arbetet därifrån.


Jag åkte sedan med en sväng och vilken fantastisk maskin alltså. Det är så fascinerande vilken hjälp man får med dagens maskiner!Utsikten var inte heller fel från hytten. Mitt föräldrahem skymtar där på andra sidan sjön.


Ja helt klart var det riktigt roligt att få se en tröska i byn igen!


3 kommentarer:

 1. Ja, det är en ynnest att bo vid brukad mark.
  Jag har vete- och havrefält runt hela gården här i Mälardalen, vetet har nu skördats men halmbalningen är inte riktigt klar än.
  Jag älskar också sädesfält och skördetröskor men de verkar bli allt färre i nordliga delen av landet. Därför blir jag glad av ditt inlägg.

  SvaraRadera
 2. Du tar så fina bilder, tack för det.. och tack alla bloggare, blir ju till inget om alla skriver och ingen läser, lika som att alla pratar och ingen lyssnar; men det är så bra att få dela någon annans vardag och kanske inspireras att göra något själv i vardagen. En fråga: är hundarna ute i hundhage då ni jobbar eller är de duktiga på att hålla sig x antal timmar inomhus? Vi bor på en ö och åker på jobb varje vardag 7.00 och återkommer c. 17.00 så därför har vi inte blivit med hund sedan linde dog för 7 år sedan .. men längtan är stor

  SvaraRadera
 3. Du tar så fina bilder, tack för det.. och tack alla bloggare, blir ju till inget om alla skriver och ingen läser, lika som att alla pratar och ingen lyssnar; men det är så bra att få dela någon annans vardag och kanske inspireras att göra något själv i vardagen. En fråga: är hundarna ute i hundhage då ni jobbar eller är de duktiga på att hålla sig x antal timmar inomhus? Vi bor på en ö och åker på jobb varje vardag 7.00 och återkommer c. 17.00 så därför har vi inte blivit med hund sedan linde dog för 7 år sedan .. men längtan är stor

  SvaraRadera