lördag 15 oktober 2016

Kyliga dagar, höstrusk och vinterpepp

I veckan har det varit några såna där riktiga fina höstdagar, kalla men fina.


När man kikat ut genom fönstret på morgonen har det sett ut på det här viset. Frosten och dimman ger en vinterkänsla känner jag, en liten försmak i alla fall. 

Men idag känns inte hösten lika rolig (rent vädermässigt) då det är kyligt och höstruskigt. Jag och mamma trotsade dock vädret och åkte till lanthandeln i grannbyn på höstmarknad. Vilket var ett mycket trevligt inslag denna dag.


  Hösten är fin när löven ännu är kvar på träden och lyser upp i alla tänkbara nyanser av rött, gult och orange. Ja, när det kallt men inte för kallt och luften är klar. När löven däremot fallit, det är ruggigt och fuktig och utomhusaktiviteterna blir allt färre är det är lätt att det känns trist och tråkigt.

Vintern, ja nu längtar jag till vintern! Fanns det känns så långt borta när himlen är grå och det faller regndroppar från skyn...


Jag satte ihop ett litet bildspel med en del av förra vinterns bilder. För just nu behöver jag (och kanske du) lite pepp i väntan på vintern! Alla foton är hemma från byn.


1 kommentar:

  1. Frostiga morgnar är så vackra. Som om diamanter strötts ut över världen. Lite trolsk dimma på det och en tror sig om att leva i en saga. Här i Stockholmstrakten dröjer det dock lite än... Tack för dina fina bilder.

    SvaraRadera