lördag 29 oktober 2016

Sol och reflektion

 Jag har inte riktigt tänkt på att solen inte visat sig under en lång tid. Detta blev tydligt för mig igår när solen sken, jag mindes helt enkelt inte när det visade sig sist. Det blev i alla fall väldigt påtagligt att jag saknat den. 


Det går inte att komma ifrån att allt blir så mycket vackrare i solsken, till och med fallna löv.


Jag kom hem tidigt från jobbet och fick någon timme med strålande solsken. Jag gjorde inte speciellt mycket, promenerade lite, fotade och försökte bara vara i stunden. Att försöka vara i stunden är något jag försöker göra men jag behöver träna på att göra det mer. Huvudet fylls med så mycket måsten, framtidsplaner och så vidare, vilket är oundvikligt men på något vis måste man kunna vara närvarande i stunden. Ta in alla dofter, allt det vackra och fina omkring en. Allt det man faktiskt redan har. Vad spelar det för roll vad man ska göra i framtiden om man aldrig kan uppskatta något i stunden? Kanske tänker man att det är när man uppfyllt sitt mål eller när man köpt en viss pryl man kommer njuta. Knappast, då har man troligen sedan länge satt upp nya målsättningar, och så fortgår det. Nej, mitt i alla planer och projekt måste det finnas lite "här och nu" känner jag.


Ja, ibland kanske det kan handla om något så enkelt som att ta en stund och försöka se det vackra i några löv..


...eller i ett blad.


6 kommentarer:

 1. Så rätt inställning! Något jag själv också måste träna mer på. Att bara ta in nuet och omgivningarna utan att tankarna direkt skenar iväg till olika måsten eller planer. De här soliga höstdagarna blir en så vacker påminnelse om detta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som det är många av oss som måste träna på det. Första steget är väl att bli medveten om att det behövs :) Förresten vilken trevlig blogg du har, fina foton!

   Radera
 2. Så sant och så rätt. Jag tycker alltid det är lättare att få till den där närvaron i stunden ute i naturen!

  SvaraRadera
 3. Sikke en fin stund du har haft. Jeg synes også du har helt ret. Jeg må også huske mig selv på at være til stede i nuet.
  Det er nogle smukke fotos, du har taget.
  Med bedste hilsner fra Laila i Danmark.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du hittat hit och tack för kommentaren :)

   Radera