måndag 7 november 2016

Allhelgonahelgen


I fredags tog jag kontoret hem till Skalmsjö och att jobba hemifrån en fredag i november betyder levande ljus och en sprakande brasa i vedspisen. Rent ergonomiskt är nog inte kökssoffan det bästa alternativet för arbete med dator men det är ju så mysigt att sitta där!


På kvällen var vi bjuda till min faster Gertrud och hennes man Micke på middag i deras mysiga stuga här i byn. Med ett gäng vuxna, barn och hundar blir det härligt livat.


Maten vi bjöds på var helt ljuvlig.


Efterrätten lika så. Förutom att det fanns ett spöke hängandes i ett träd utomhus som barnen kikade nyfiket på så bjöds det på spökbakelser. Vilken start på helgen med en sådan här fredagkväll!


Sen blev det lördag vilket visade sig bli en fin dag.


Vi var ute lite på morgonen innan det var dags att svida om.


Sådär ja, bakrocken på så som det bör när man ska stå i vår bagarstuga. 


Det här med att baka är bland det mysigaste som finns. Ett riktigt hantverk rakt igenom. Jag har ett inlägg sedan tidigare där jag visar upp bagarstugan, det finns här.Jag passade faktiskt på att filma lite grann, så här finns en snutt på ca 1 min från dagen i bagarstugan.


Det goda resultatet.


Efter man bakat bröd är det inte omöjligt att det bli pizza och så blev det den här lördagen. Micke gjorde som vanligt världens godaste pizza till oss. Sen var det dags för nästa ombyte, på med danskläder och iväg till Bredbyn. Mårten och jag tycker det är roligt att dansa bugg och vi försöker passa på när det bjuds upp till dans på Olympia.


Sen bidde det söndag vilken bland annat bestod av utegöra. Vi lastade bort all rat från fasadbytet och pysslade lite allmänt. Kvällen blev lugn med träning, matlagning och ett kopp te innan läggdags. Vilket helg säger jag, härligt sällskap, god mat, fint väder, dans. En massa fint på några få dagar!


8 kommentarer:

 1. Åh! Baka tunnbröd har jag inte gjort på mångamånga år! Så mysigt, kan känna doften :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen något speciellt, bästa är nog ändå när man avbryter för fika och får äta alldeles nybakat och varmt bröd :)

   Radera
 2. Ja,det var mange dejlige glæder på få dage for jer. Tak fordi du deler.
  Der er noget, jeg ikke forstår. Den bagestue, er den hjemme hos jer. Eller andetsteds? Jeg har ikke lyd koblet til min computer, så hvis du fortæller om det, er det måske derfor jeg ikke forstår.
  Men det er da et superherligt rum!
  Varme hilsner herfra Dk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Laila!
   Om jag förstår dig rätt undrar du om bagarstugan finns på vår gård. Bagarstugan finns hos mina föräldrar, alltså på den gården där jag är uppvuxen. Den gården finns också i min by och ligger bara några minuter bort från mig.
   //Hanna

   Radera
 3. Tak for dit svar. Det er et fantastisk rum, synes jeg: ) Hvor dejligt, I har det sammen.
  Bedste hilsner herfra Dk: )

  SvaraRadera
 4. Jag har testat och bakat tunnbröd i bagarstugan med min svärmor.
  Kavla kom jag inte överens om men att nagga gick bra.
  Det skulle vara stora och tunna bröd så jag fick kavla ut så degen hängde utanför.
  Sedan skulle brödet sopas rent från mjölet och läggas snyggt på hyllor.
  Det gällde att tänka sig för när man skulle paketera brödet i en kartong. Alla bröd skulle liggas åt ett visst håll :-)

  Så ljuvligt du/ni bor!
  Fint mat fick ni också.
  Vem äger den söta vovven?

  /kram från hon som såg din bild i FB

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Den lilla vovven är min, men eftersom jag och sambon arbetar en bra bit från hemmet så bor hon hos mina föräldrar när vi arbetar. Vi brukar säga att hon är på dagis :)

   Radera
 5. Ps Efter gräddningen sopades bröden rena

  SvaraRadera