onsdag 30 november 2016

Alternativ julkalender

Jag tillhör den skara vuxna som alltid brukar kika på julkalendern som går på tv. Barnsligt? Nä, det är ju mysigt att ha något att följa varje dag fram till jul tycker jag! Vad man än tycker om kalendern som går på tv så har jag sett ett mycket fint alternativ från Svenska Kyrkan i Umeå jag vill tipsa om.
 
 
Det här är en kalander som innehåller 24 goda gärningar. Det kan tyckas som simpla grejer, "fråga någon hur den mår" eller "le mot någon" men det finns verkligen en poäng här. Julkalendern påminner oss om att det vi gör faktiskt har betydelse, vi kan göra skillnad och det med mycket små medel till och med. Även om man inte känner för att baka en kaka, vilket anges den 22 december, tror jag man förstår poängen. Det handlar om att vara en god medmänniska, sen om man hellre hjälper någon med att byta glödlampa istället för att baka det kan man ju bestämma själv. 
 
På deras hemsida kan du ladda ner kalendern och sätta upp den på kylskåpet!
 

 

4 kommentarer:

 1. Det är en så himla bra julkalender!

  SvaraRadera
 2. Jag blir så glad åt denna kalender eftersom jag inser att jag nog är en av dem som "firar adventskalender" ¨året om:)
  Skorpan

  SvaraRadera
 3. Super bra julkalender.. den ska jag följa i år.

  SvaraRadera
 4. Gillar tanken bakom! Den borde man använda året om!

  SvaraRadera