onsdag 9 november 2016

Klädd för vinter


Nu kan man nog säga att vintern är här på riktigt. Här i krokarna har det dock inte snöat i sådan omfattning som på många andra håll i Sverige. Vid såna här tillfällen märker man hur avlångt vårt land är, det snöar metervis på vissa ställen och någon enstaka centimeter på andra håll.


Men visst är det mysigt med snön, framförallt blir det så mycket ljusare ute.


Vintern för dock med sig både det ena och det andra, man måste pälsa på sig vare sig man vill eller inte. Jag har införskaffat mig en ny kappa och det var på tiden känner jag för den förra har jag nött på i många herrans år. Det blev en grå som jag hittade på Lindex. Sjalen har många år på nacken, den fungerar fint att svepa runt om man känner sig frusen inomhus eller som i detta fall ovan kappan.


Dessa vantar är inte nya men det är en återkommande favorit. Ja, mina helt oemotståndliga vantar har min mamma stickat för att sedan brodera detta vackra mönster. Katarina Brieditis står för designen och hon har inspirerats av Brita-Kajsa Karlsdotters broderier, i original rött garn på vit botten. Brita-Kajsa är upphovskvinnan till Anundsjösömmen som faktiskt är Ångermanlands landskapssömn. Extra roligt är att Brita-Kajsa växte upp i Anundsjö, alltså mina hemtrakter. Egentligen är mönstret till en fingervante men mamma gjorde om det till tumvantar efter mina önskemål.


En kappa behövde jag men en ny mössa nja, men jag kunde inte motstå denna. Färgen, formen, ja det var helt så fin och ganska mycket jag på något vis.


2 kommentarer:

 1. Så fint hela vägen.. och dina bilder av vardagen är så fina (och menar inte speciellt dessa utan ditt öga att se det vackra i vår omvärld som faktiskt är gratis för våra ögon, bara vi har förmågan att se det just då) allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Jag blir så glad av din ord :)
   Kram!

   Radera