tisdag 22 november 2016

Mina bästa vänner just nuLåt mig få presentera mina bästa vänner just nu, i prylväg i alla fall.
Mina helt utomordentliga löparskor med dubbar som gör det möjligt att springa utan oro under vintertid. Som det sett ut än så länge har vintern mest bjudit på ishalka så dessa nyttjas flitigt just nu, även om jag bara ska ut och stoppa i motovärmarkabeln. Mina skor är från märket Icebug vilka har helt suveräna skor enligt mitt tyckte. Vill man kunna promenera eller springa på vintern rekommenderar jag starkt att man införskaffar sig en sko med dubb. Jag har provar springa med broddar som man trär på löparskon men det går inte jämföra med känslan jag får när jag rör mig i mina Icebugskor.

Sen till min andra kompis, pannlampan. Ja, kära pannlampa vad skulle jag göra utan dig?För mig fungerar inte de där enklaste pannlampor, de ger alldeles för lite ljus helt enkelt. Jag har en superduper pannlampan från Silva som lyser starkare än vilken strålkastare som helst. Poängen med min pannlampa är att det gör det möjligt att kunna utnyttja kvällen, även om det är kolsvart ute. I den mörkaste natten kan jag åka längdskidor i våra egna skidspår och springa och se exakt var jag sätter mina fötter. Det är ju inte så att det dräller av lyktstolpar där jag rör mig som mest. 


En pannlampa med en sån här pass kapacitet, 660 lumen och en räckvidd på 90 m, kräver sitt batteri. Det är för stort för att sitta på huvudet och får istället placeras i fickan eller varför inte på ett sele som gör att man kan fästa batteriet på ryggen. Smidigt när man springa eller skida.


Min kompis pannlampan fungerar även finfint när man ska ut och röra sig i skogen...


4 kommentarer:

 1. Vad kul att du tar upp detta. Jag har funderat på det där med broddar vs. dubbskor. För mig som inte är en allt för flitig löpare men som ändå kanske vill ge mig ut på vintern har jag svårt att motivera ett inköp av skor. Jag tänker mig att jag börjar med broddar och sedan kanske går över till skor om jag blir duktig och ger mig ut mer än varannan vecka. Vad tycker du man ska tänka på vid inköp av broddar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vilket passande inlägg! Den fungerar absolut med broddar man trär på skon, jag har använt det innan. Det kanske kan vara vettigt att testa det med tanke på att det är ju väldigt mycket billigare än att köpa ett par skor! Jag känner mig dock säkrare att få fäste i min Icebug det måste jag ju medge. Mina broddar köpte jag på en sportaffär, tror det var Intersport och de har hållit ihop bra. Jag tror det bara är att prova ett par :)
   //Hanna

   Radera
 2. Jag traskar runt med Nordic Grip på fötterna, en stadig dubbsko med bra grepp:) Pannlampan verkar suverän, men för hundpromenad kanske en enklare variant med lättare batteri är att föredra. Fina bilder!
  Skorpan

  SvaraRadera
 3. En fantastisk pandelampe. Ja, hvad skulle du gøre uden den?
  Vidunderligt foto af stjernenatten.
  Bedste hilsner herfra.

  SvaraRadera