lördag 19 november 2016

Stockholmshelgen

Förra helgen var vi i Stockholm. Bodde på hotell och turistade, vilket jag inte gjort speciellt många gånger. Bara det här med att åka tunnelbana är relativt nytt för mig. Vi var på plats lagom efter snökaoset och fick en fantastisk vacker vinterdag under lördag. Vi promenerade runt på flera ställen, b.la i Gamla stan. Ett av mina måsten var att besöka Pärlans Konfektyr. Varför? Jo, jag fick deras bok "Kolor, jazz och bakverk" i julklapp för flera år sedan. Vi har använt recepten i samband med att vi själva kokat kola och jag har sedan dess varit nyfiken på deras konfektyrfabrik och butik. Jag blev inte besviken, det var väldigt fint och mysigt och hon som sålde kola till oss var så trevlig. Senare på kvällen var det dags att ta sig till Cirkus där vi skulle titta på The Phantom of the Opera med Peter Jöback i spetsen. Vi hade hittat biljetter på Blocket kvällen innan så det var en tillfällighet och inte alls planerat. Men vilken föreställning, det var så bra! 

Söndagen spenderades faktiskt på Skansen eftersom varken jag eller Mårten har varit där. Det är lite av en lågsäsong nu och allt var inte öppet men det räckte gott och väl för oss. En fin sommardag på Skansen vet jag inte jag ens vill vara med om, kan tänka mig att det är alldeles för mycket folk. Vi letade oss fram till ett Café Petissan där det serverades hembakat fika.

Det var en trevlig helg, där aktiviteter såsom promenader gick före shopping. Ja, det blev inget av den senare varan faktiskt. Någon vi reflekterade över när vi satt och åt vår hotellfrukost var hur mycket vi faktiskt uppskattar den miljö vi har hemma. Stockholm har ett oroligt utbud och är vacker på flera vis men vi uppskattar helt klart vår närmaste stad Örnsköldsvik flera gånger mer. Från att vara i klädbutik i stan kan man på ett kick befinna sig i orörd natur, ensam om man så vill. Det kan man glömma i Stockholm. Tempot är så mycket behagligare, det går inte ens att jämföra. Helt klart är det bra att åka bort även ur aspekten att man påminns om hur bra man faktiskt tycker man har det hemma.

Här kommer lite blandade foton från Stockholm.


2 kommentarer:

  1. Oj, vilken härlig vinterdag ni fick! Och jag förstår känslan av att uppskatta lugnet!

    Kram Lena

    SvaraRadera
  2. Tänk, jag känner samma som du. Åka bort är kul och något att längta efter, men det finns inget som slår hemma ute på landsbygden.

    SvaraRadera