måndag 26 december 2016

Julen i bilderJulafton och Mårten jobbade, så det var jag och Alva som vaknade upp i huset på julaftonsmorgonen. Till min stora lycka snöade det ute! Äntligen! Från att vara nästan bart på marken la det sig nu ett fint vitt täcke över allt det gråa.  


Jag och Alva sprang runt bland flingorna som dalade från skyn.När snön kom kändes det extra vackert och fridfullt här i byn. Ja, julaftonen var väldigt lugn och fridfull i sig. Syskonen firade på annat håll så jag, farmor, faster Gunvor och mina föräldrar åt jullunch tillsammans.  


När solen gick ned färgades himlen åt det röda hållet. Jag kände mig tillfreds över lugnet och avslutade kvällen med att titta på två avsnitt av "Det sitter i väggarna" hos föräldrarna. 


På juldagen var det andra bullar. Då var det dags för julmiddag och julfirande med hela min familj. På julbordet finns allt möjligt gott och något som är en självklarhet är vitost, fatost och mesost som min mamma kokar. Ja, till det ska man ha "blana" också, vilket är en blandning av grädde, messmör och lite vaniljsocker. Det är grejer det!


Freddi tar för sig av mammas god köttbullar.


Tänka sig att jultomten kom han också och även detta år bjöd han upp till både sång och dans!


Annandag jul och så här såg det ut när jag klev utanför ytterdörren. Vinterland.


Jag, Mårten och hundarna Alva och Ebba åkte till Hällvattnet för att fånga lite sol och promenera på isen. Det visade sig att vi gjorde helt rätt i det. Bilderna får tala för sig...


"Örnsköldsvik- Hellre ute än inne"
Den här tröjan har jag fått för att jag är en av kommunens friluftsambassadörer, oss kan ni följa på instagram under namnet @friluftsambassador


Tack och Hej vackra julhelg!


2 kommentarer:

  1. Den där tröjan är härligt! Smile!

    SvaraRadera
  2. Härliga vintriga ledighetsbilder! God fortsättning!

    Kram Lena

    SvaraRadera