fredag 16 december 2016

Julklappar för uteliv

Jag blev inspirerad av Vandringsbloggen, som idag skriver om julklappar till friluftsnördar, att själv göra ett sådant inlägg. Jag tipsar om "frilufsiga" julklappar i lite olika prisklasser.

Till nybörjarenEn riktigt bra termos är är något som alla behöver. Det är värt att satsa på kvalité. En kåsa i trä är också en väldigt fin present. De finns i olika prisklasser, extra lyxigt är det med en handgjord men det kostar såklart en extra slant. Besöker du någon julmarknad så håll utkik, det brukar kunna finnas vackra, snidade kåsor att köpa. Eller varför inte en fin box att packa fikat i? Denna rosa skönhet har jag fått av Mårten och är från märket SIGG.

Till den som har allt


Tro om personen i fråga har vinglas för utebruk? Foten kan skruvas av från kupan och glaset kan därför enkelt stuvas ned i ryggsäcken. Finns att köpa i friluftsbutiker. Ja, varför inte köpa något gott att dricka till i samma veva!

Till livsnjutaren


Här är kommer ett tips av det lyxigare (och det dyrare) slaget, en handpresso. Helt enkelt en bärbar espressomaskin som gör att man kan dricka en god kopp espresso även om man befinner sig milsvis från närmsta café.

Till den mysiga


Nog är det bra mysigt med en tältlykta att ha i eller utanför tältet. Det finns lite olika varianter b.la. led, gas och stearinljus. 


Till den som fryser


Ett underställ i ull, gärna merinoull, är bland det bästa man kan få! Merinoullen tar upp en del fukt, men transporterar snabbt den utåt och har dessutom egenskapen att fortsätta värma även om det är fuktigt. Mitt underställ i rosa kommer från Icebreaker och jag älskar det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar