tisdag 6 december 2016

Saffranskolakakor


Jag gillar verkligen knapriga småkakor, ja det går före både bullar och sockerkakor. I helgen bakade jag en juligare variant av den klassiska och lättbakade kolakakan.


Ca 30 stycken

I pkt saffran
1 tsk vatten
100 g smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk pärlsocker
4 msk hackad mandel

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 180 grader. Lös saffranet i vattnet. Bland sedan saffran, smör socker, vaniljsocker och sirap tillsammans med mjöl och bakpulver till en deg. Dela degen i två delar och rulla till plåtslånga längder. Längderna läggs på en plåt med bakplåtspapper och plattas till något. Strö över pärlsocker och hackad mandel. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Skär kakorna på direkten i ca 2 cm breda snittar.


Helt klart en god och snabbakad julkaka till kaffetåren!


1 kommentar:

  1. Mmmmmm, jag hoppas att en av kaffekopparna är för mig:)
    Skorpan

    SvaraRadera