tisdag 17 januari 2017

Fyndet på vinden

Jag var uppe på föräldrarnas vind och letade en gammal resväska som jag vet innehåller lite smått och gott från mammas faster. Jag hade hoppats att det skulle finnas några vita blusar där och inte nog med att jag hittade det så fanns här en klänning.


En toppenfin klänning som passade mig perfekt i storlek.


Klänningen är allra troligast uppsydd av en sömmerska till mammas faster så det finns nog inte många i dess slag. 


Jag har varit så nyfiken på vem som designat tyget så förstå hur glad jag blev när jag hittade en tygsnutt som troligtvis blivit över när klänningen syddes upp. Tyget heter Harlekina och designat av Viola Gråsten, NK:s textilkammare. Kan tänka mig att tyget är från 50-talet kanske. Är det någon som vet något så får ni gärna skriva i kommentaren.


Ja, tänk vilka fynd man kan göra på vinden!

3 kommentarer:

 1. Vilken lycka! Hur fin som helst!
  Viola Gråsten arbetade på NK:s Textilkammare 1945- 1956.

  SvaraRadera
 2. Snyggt! Den passar dig verkligen!
  Skorpan

  SvaraRadera
 3. Åh, vilket underbart fynd och att ta tillvara!

  SvaraRadera