tisdag 3 januari 2017

Syhörnan

Normalt har jag mitt sy/pysselrum på övervåningen, dock har jag inte letat mig dit så ofta senaste tiden. Förutom att det är ena röra där uppe så är det ganska kallt på övervåningen under vintern. Hittills har vi egentligen inte haft så stora behov att ha värme uppe då vi nästan enbart är på nedervåningen. Igår fick jag en idé om att i alla fall tillfället flytta ner delar av mitt syrum till vardagsrummet. Då kanske vardagsrummet kan komma till användning för vi använder faktiskt inte det ofta heller!


Så här sin min nya syhörna ut.


Detta söta bord är i inte så stort men lagom i storleken för vardagsrummet. Ska jag klippa tyger och rita mönster får jag ta köksbordet eller golvet.


Nåldyna från loppis och elefantöra planterad i konservburk, här återvinner man saker!


Här ser ni fler saker som är återanvända. På översta hyllan står plåtburkar som jag spraymålat och de små hättorna har jag sytt av återbrukade tyger.  


När man väl får inspiration tycker jag det är roligt att ha saker att skapa av hemma så man slipper åka och köpa. Främst har jag har en massa ärvda sytillbehör, allt från vackra knappar till handknypplade spetsar. Hittar jag något på loppis brukar jag även försöka passa på att köpa.


Ett gäng handgjorda spetsar.


Det är trevligt med fina förvaringslådor som man kan ha framme på hyllor. De allra vackraste är gamla tygklädda lådor. Dessa har jag ärvt och den nedre innehåller band av olika slag (som låg i lådan när jag fick den) och den övre tillbehör till symaskinen etc. 


Såklart finns en del tyger också, även om de flesta får ligga kvar i skåpet på övervåningen. Jag älskar gamla tyger men då de inte är så lätta att få tag på så blir det en blandning av nytt och gammalt.

Efter att ha plockat i tyger och mönster känner jag mig redan mer inspirerad. Återstår att se vad årets första projekt kan tänka sig bli!1 kommentar:

  1. Så fint du har det i din pysselhörna:) Lite retrostuk som väcker minnen...
    God fortsättning på (pyssel-)året!
    Skorpan

    SvaraRadera