fredag 10 mars 2017

Friluftsinspiratörer av allra bästa slag

En av de bloggarna jag följer är Vandringsbloggen med Angeliqa Majstedt i spetsen. Angeliqa är en driven tjej, hon är inte bara en heltidsvandrare utan engagerar sig även i viktiga frågor gällande friluftsliv. Hon lyfter allt från bilden av en typisk vandrare, till utrustningshets och kvinnliga förebilder. Jag är själv inte lika engagerad i dessa frågor på min blogg men vi har dock många tankar gemensamt. 

Foto: Angeliqa Majstedt
Jag tycker fler ska ta sig ut i naturen och jag tror vi människor behöver naturen mer än vad vi anar. För att detta ska bli verkligen tror jag mycket handlar om att ändra synen på friluftsliv. Många gånger tror jag man tänker sig att friluftsliv ska vara avancerat, innebära långa strapatser och dyra kläder. Jag har tidigare skrivit om min syn på vad friluftsliv är, läs här. Men jag återkommer gärna till den här frågan, för den engagerar mig. 

Precis som Angeliqa vill jag förmedla att friluftsliv inte behöver vara så  avancerat. För mig handlar det hellre om små äventyr i vardagen än stora som sällan blir av. Genom att jag bor mitt ute på landsbygden lever jag faktiskt ett friluftsliv var eviga dag.  Ibland åker jag iväg, kanske till Norge eller till fjällen i Jämtland men det är faktiskt upplevelserna på hemmaplan som betyder allra mest. Det kan jag säga utan att ljuga för fem öre! 

Vi behöver verkligen inspirationskällor som visar på hur enkelt (och samtidigt fantastiskt) friluftsliv kan vara. Vi behöver sådana som Angeliqa och som min fantastiska "bloggranne" Jonna Jinton. För Jonna, likt mig, så är friluftsliv en del av vardagen. Eller inte en del av vardagen, det är hennes vardag. Jonna är fantastisk inspiratör när det kommer till ett enklare liv närmare naturen.

Om ni inte redan gör det, börja följ deras bloggar!

Foto: Jonna Jinton

1 kommentar:

  1. Håller med dig. Verkligen fantastiskt inspirerande kvinnor. Jag har precis ikväll träffat Angeliqa på Vildmarksmässan.

    Ha en fin helg!

    Kram Lena

    SvaraRadera