söndag 19 mars 2017

Vårtecken

Det är ännu snö ute och minusgrader på nätterna men nog börjar allt vårkänslorna smyga sig på! 
Redan tidigt på dagen värmer solen och det droppar från taken. Pappa hade dessutom sett spår av björn idag när han var ute och skidade. Själv tycker jag mig också sett en del tecken denna helg...


Ja, jag fick en stark känsla om att göra vårfint inne. Jag startade med vårt absoluta favoritrum, köket såklart. Jag bytte textilier och ändrade om lite smått. Den glada bonaden på väggen är lite av pricken över i:et.


Sen var min plan att plantera om pelargonerna. Det gick först sådär, sen gick det bra! Jag hade någonstans glömt att det fortfarande är vinter tydligen. Blomjorden stod ute och självfallet var den stenhård när jag tänkte börja plantera. Det var bara att ta in jorden i värmen och göra ett nytt försök senare.


Nu till ett tydligt vårtecken, odlingssäsongen har dragit igång! Min brorson Freddi har nog sedan i höstas längtat efter att få odla. Tillsammans med hans farmor skrev han en lista för flera månader sedan vad han skulle så. Idag var det äntligen dags att sätta ner lite fröer! 


En annan lyckas då inte planera så bra som Freddi. Jag skrev en lista idag. Fast det är nog ett vårtecken i sig det, alltså att helt plötsligt är det dags att stoppa fröer i jorden och jag tänker, "Va, redan?" Precis som tidigare hjälps jag och mamma åt. Ifjol hade vi ett stort misslyckande med potatisen då vi satte den alldeles för sent, det ska då inte hända igen. Är det någon som har tips någon mindre variant av tomat som man kan odla i kruka?


Har du några vårtecken att dela med dig av?2 kommentarer:

 1. Bästa tomatsorten är Tiny Tim. Blir ca 60-70 cm hög och ger otroligt mycket tomater.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack för tipset! Det ska jag kolla upp!
   //Hanna

   Radera