tisdag 4 april 2017

Mina röda Bergis-jeans


Jag måste bara visa er mina härligt röda hängselbyxor från märket Bergis-jeans!


Man kan ju undra hur det är möjligt att man kan hitta ett par byxor på second hand som sitter som gjutet. Det var nog tänkt att jag skulle ha dessa. Tror de kostade mig "hela" 25-30 kr.


Och inte är de använda utan helt sprillas nya eftersom lappen fortfarande sitter kvar.


Jag har lyckats spåra jeansen till Konfektionsföretaget Bergis AB som hade sin centrala verksamhet förlagd i Hillared, en ort i norra delen av Svenljunga kommun, Västra Götalands län. På 1970- och 1980-talet var den huvudsakliga tillverkningen Bergis-jeans som på den tiden var bland de mest sålda och populära i landet. Som jag kan förstå har företaget bytt namn till Berendsen och tillverkar arbetskläder.


Känner mig glad i dessa byxor!


Blusen är även den från secondhand, en tjuga fick jag ge för den. Det vackra mönstret är broderat för hand vilket gör den sådär extra fin i mina ögon.

Har du ägt några Bergis-jeans? Berätta gärna!
1 kommentar: