torsdag 4 maj 2017

Anundsjörundan 2017

Den 1:a maj ordnades Anundsjörundan och det för 16:e året. Runt om i byarna i Anundsjö visades konst och hantverk och vi i Skalmsjö deltog för andra året. Ifjol var vi med för första gången och vi tyckte det var en sådan trevlig tillställning att vi absolut ville vara med igen.


Som medlem i Skalmsjö bygdegårdsförenings styrelse så var det en hel del fix inför, men helt klart värt det men tanke på hur rolig dagen var. Det var en massa gäster från olika håll och kanter som stannade till i vår bygdegård, fikade och åt soppa och självfallet träffa våra duktiga utställare.  


Märta Rönnås visade upp och sålde sin keramik. Konstnären Åke Westin sålde b.la tavlor och brickor med sina läckra motiv.


Per-Eric Vestman sålde sin bok med dikter, som b.la innehåller några fina dikter från Skalmsjö. Per-Eric är faktiskt uppvuxen här i byn så det var väldigt roligt att han ville gästa oss. 


Kvarnå trädgård med sin blåbärsvinäger "Ådalens Blå pärla". Den som ville fick ta sig ett smakprov. 


Inte nog med det så gjorde de även kolbullar till den hungrige. Kvarnå Trädgård håller normalt till i Junsele och jag tänker absolut ta ett tripp dit när de öppnar för säsongen.


Så här såg byns bord ut! Karola sålde b.la mattor, sylt och kådsalva. Jag sålde mina smycken och mamma stickade barnmössor, vantar och lapptäcken till barnvagn. 


Dessutom hade mamma och jag kokat kola.


Det blev en lång, men fantastiskt rolig dag. Nu får vi ladda inför Aundsjörundan 2018!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar