söndag 14 maj 2017

Odlingsuppdatering 2

 Här kommer en lite uppdatering på odlingsfronten. Det jag än så länge kan konstatera är att det är tur att vi har mammas och pappas stora altan. Altanen har nämligen fått agera växthus och kommer få göra det ett tag till med tanke på hur kallt det är.


I helgen har i alla fall jag och mamma börjat plantera om våra busktomter "Tinty Tim" till större krukor. Innan de växt färdigt kommer vi dock behöva plantera om till ytterligare större krukor. 


Gurkona har växt iväg som rackarn på altanen och eftersom vi ännu inte kan sätta ut dem i växthuset på grund av kylan så fick vi plantera om i nya, större, krukor. En lärdom till nästa år, att sätta gurkorna lite senare än vad vi gjorde. Det känns nämligen som de växt iväg lite för mycket och vi kan inte ha dem ute i växthuset än. Tomtatplantorna fick faktiskt stå ute i växthuset i natt men gurkorna plockade pappa in.


Till sist måste jag visa upp härlig syn. Rabarbern har verkligen tagit fart vid husväggen. Den växer verkligen som ogräs, tacksamt ogräs såklart. Mycket snart kommer jag kunna göra säsongens första rabarberpaj!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar