måndag 22 maj 2017

Säsongens första rabarberpaj


Efter en lång vinter är det helt magiskt att se hur det äntligen har börjat växa ute i trädgården. Visst är det något något alldeles speciellt att kunna ta in den första rabarbern för säsongen. Jag svängde ihop en rabarberpaj igår och tänkte dela med mig av receptet. Snabbt och enkelt med ingredienser man har hemma. Ett tips är att inte äta den för varm, låt den hellre svalna något så att den stelnar till lite. 




Knäckig rabarberpaj

500 g rabarber                                 
2 dl havregryn                                 
2 dl socker                                 
1 3/4 dl vetemjöl                                 
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap 
Smör till formen                                                                                                                                                                                                                                          

Så här gör du

Sätt ugnen på 150°C. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna. Skär rabarbern i ca 2-3 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40–50 minuter, tills den fått fin färg.

Låt den svalna något och servera med vaniljglass.

(Recept från ICA)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar