måndag 5 juni 2017

Odlingsuppdatering 3


Här kommer en uppdatering på odlingsfronten. Den 26 maj satte jag, mamma och pappa potatisen. 


Vi har satt en tidig sort, en vinterpotatis som lämpar sig för att lagra och lite mandel såklart.


Jag har skaffat mig en pallkrage till. I den längst ned i bild har jag jordgubbar och i de två andra har jag sått diverse grönsaker, sådana som kan sås direkt på friland.


Ett vanligt misstag som jag och många andra gör är att så för mycket sallad och rädisor på en och samma gång. Man hinner aldrig äta upp det man odlat! Istället så ska man försöka så i flera omgångar, då har man alltid tillgång till färsk sallad och fräscha rädisor.


I mammas växthus har det verkligen hänt grejer. Här skördar mamma gurka för fullt. Vi satte minigurka och då blir de så här söta!


 Det har varit ganska kallt hos oss vissa nätter och något värmeaggregat finns inte i växthuset. Men om väderprognosen bara förutspår någon enstaka minusgrand kan man kan man ställa in värmeljus för att undvika minusgrader i växthuset. Ett tips är gravljus eftersom de brinner länge. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar