tisdag 11 juli 2017

En ny häst i hagen


Här är han! 
Närmst i bild har ni gårdens senaste tillskott, fjordhästen Fridolf som kommer hela vägen från Fjällbacka hem till oss!


Får några veckor sedan åkte jag och mamma ner till Fjällbacka för att titta på femåriga Fridolf hemma hos hans uppfödare Bo Johansson. 


Mamma, som har haft häst i hela sitt liv, var sugen på att skaffa sig en häst för körning. Mammas andra hästar Lasse och Viktor går till visso att köra men är främst ridhästar. Fridolf är istället väl inkörd av sin uppfödare. Både mamma och jag tyckte Fridolf verkade så lugn och behändig. Bo spände för kärran och Fridolf stod där hur lugn och cool som helst. Ja, som ni förstår blev det ett köp. Mamma bestämde sig på direkten att hon gärna ville att Fridolf skulle flytta hem till oss. 


Tänk så fantastiskt, redan på direkten när hästarna släpptes ihop här hemma var de tre som gamla kompisar. Inga bråk utan snarare det ni ser på bilden ovan! Nu lär det bli mer körning framåt vilket känns väldigt roligt!1 kommentar:

  1. Men så fin(a)! Och dom ser så fridfulla ut. Hästar alltså, något av det bästa som finns<3 Jag hoppas att jag kommer få möjlighet att äga en häst igen i framtiden:)

    SvaraRadera