söndag 16 juli 2017

Höga Kusten Swimrun 2017

Igår gick Höga Kusten Swimrun av stapeln och därmed gjorde jag även min Swimrun premiär i tävlingssammanhang. 
Här kommer en liten racerapport!


Vi var på plats strax efter kl 9 vid Gullviks havsbad där starten (och målet för originaltävlingen) var belägen. Väl på plats skrev vi in hos och fick vår så kallade "goodiebag" innehållande bland annat var sin bib-vest (tävlingsväst) och simmössa. Klockan 12 var det dags för start.  


Jag körde banan kallad "lightversionen" vilket var en nyhet för i år. Orginalbanan är lång och mycket tuff  (7,1 km simning och 29,6 km löpning) och det har av många önskats en kortare version. Till i år kom alltså lightversionen vilken innebar 11,9 km löpning och omkring 3,1 km simning. 

Trots sitt namn innebär lightbanan relativt svår terränglöpning och även en del långa simningar. I år bjöds det turligt nog på fint väder och vågorna var helt klart hanterliga. Tuffaste simningen var den men Klösan och Trysunda då det är öppna havet utan skydd från andra öar. 


Vi gick i mål på den så vackra ön Trysunda. Här fick vi möjlighet att duscha av oss och vila en stund innan båten kom som skulle ta hos tillbaka till start/målområdet. 

Jag är från kommunen och har sett dessa vackra miljöer tidigare men det slår mig ändå hur otroligt vacker tävlingsbana detta är. Örnsköldsviks skärgård är magnifik och jag tippar på att det är många deltagare som håller med mig. 


Hur det fick för oss?
Otroligt bra måste jag säga. Vi gick i mål strax under 3 h vilket är för oss fantastiskt bra. Vi kom 6:a av 16 lag och blev bästa tjejlaget i lightversionen. Emmas och mitt samarbete fungerade alldeles utmärkt. Emma, ja vad ska jag säga, hon visade sig verkligen vara stark som en oxe den tjejen! När jag var tung i benen var hon pigg och  kunde peppa mig! 


Väl tillbaka i Gullvik fick vi äta fantastisk god mat och inväntande Mårten och hans lagkamrat Daniel som körde hela banan. De gick i mål strax under 7 h vilket är en otroligt bra tid. De båda slog deras fjolårsresultat med över 1 timme. Imponerande! 

Då till en liten sammanfattning om vad jag tycker om det hela.
Först och främst är jag så glad åt lightversionen, för jag hade inte kunnat gå in och köra originalbanan som mitt första lopp. Jag tycker tävlingen (allt från säkerhet till mat) var riktigt bra ordnat. Som jag konstaterade tidigare så är miljön underbar! Med den riktigt stora vinsten är att jag i samband med detta lärt känna Emma! En stor poäng med själva sporten är att man kör i lag känner jag. Att man genomföra en tävling tillsammans med någon gör det hela till en så mycket större upplevelse på något vis!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar