måndag 31 juli 2017

Knyt en sjal som på 40-talet


 Som ni vet inspireras jag av svunna tider gällande inredning och kläder. En sak jag dock önskar bli bättre på är att även fånga upp dåtidens frisyrer. Jag vill bli bättre på roliga men enkla uppsättningar! Jag trivs inte att ha håret bara hängandes och försöker sakta men säkert lära mig att sätta upp det. Jag tänker mig att kanske någon av er är intresserad och visar här hur man gör en vintageinspirerad håruppsättning med en sjal.  Detta är mycket enkelt men gillar det skarpt!


Gör så här!


1. Ta en sjal, helst i bomull eftersom det håller bäst, och vik den så att då få en triangel.
2. Ta tag i de längsta hörnen och lägg sjalen bakom nacken så att den täcker håret nertill. I pannan kommer triangelns spets nu ligga.
3. För de båda hörnen in mot huvudet och knyt i pannan.
4. De "bubblor" som bildats på huvudet av (se foto 3) petas ner.
5. Har du gjort rätt bör det se ut som på detta foto!
6. Spetsen i pannan förs över och petas ner under knuten.

Nu är det klart!
Som ni ser har gjort i ordning min lugg och valt att knyta sjalen bakom luggen istället vilket jag tycker blir fint. Principen är dock densamma!1 kommentar:

  1. Så knöt alltid min faster sin sjal när hon skulle till lagårn.

    SvaraRadera