onsdag 12 juli 2017

Swimrun - En personlig utmaning

I höstas antog jag en utmaning, det handlar inte om något vad eller liknande utan jag antog en utmaning helt för mig själv. Egentligen kan man säga ett det består av ett huvudmål; att en dag delta i en swimrun-tävling. Där emellan satte jag upp några delmål och det hela skriver jag om nedan.


Första frågan man kan ställa sig är väl varför jag vill utöva swimun. Svaret på den frågan bottnar sig i att min kära sambo för två år sedan deltog i Höga Kusten Swimrun, en tävling som går av stapeln i Örnsköldsviks skärgård. Jag tyckte det verkade vara en sådan rolig träningsform och kände mig genast inspirerad att prova. Jag startade dock inte igång på direkten och det handlade väl egentligen om att jag inte kunde crawla för fem öre. Det tog enda till i höstas innan jag kom igång och då handlade det om plöja längder i simbassängen.


Första målet för mig var att börja simma på badhuset minst en, men gärna två gånger, i veckan. Jag som inte tyckt om att simma tänkte nu ge det en chans. Vid ett tillfälle här om året fick jag en lektion i crawl av en före detta kollega och utifrån det (och Youtube) har jag sakta men säkert börjat få in snitsen i vattnet. Från att tänka "gud vad trist med simning" började jag längta till mina pass i bassängen.


Efter ca ett halvår i bassängen och våren kom så var det dags att köra första simpasset utomhus. Här kommer vi till andra målet, att simma i öppet vatten. Jag som alltid haft stort respekt för vatten och tyckt det varit lite läskigt att simma där jag inte nått botten skulle alltså ge mig ut bara sådär! Första passet gick riktigt bra och därefter har jag simmat i olika sjöar och i även provat havet.


Tanken var inte att jag skulle köra Höga Kusten Swimrun i år men så dök möjligheten upp när Emma behövde en partner. Som ni förstår är jag en nybörjare som precis lärt mig vad swimrun är. Vissa kanske tycker jag är lite vågad men jag känner att det bara är att köra! Jag har lärt mig att försöka tänka "Vad är det värsta som kan hända?". Bli sist? Göra illa mig? Sinka Emma är kanske det värsta då men i sammanhanget har jag inget att förlora. Jag har gång på gång fått uppleva i mitt liv att det gäller att utmana sig själv om man ska utveckla sig och komma framåt. Att stå och stampa på samma ställe är inget för mig och därför vankas det tävling redan till helgen! Det känns otroligt spännande och kul på samma gång!

Vill du veta mer om swimrun? Här finns en sida med lite information.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar